Logo_DEFINITIU_ull_critic

Catalunya cada vegada se supera més!

El fantàstic Robot REEM-C

 

Una empresa catalana desenvolupa un robot humanista capaç de transportar coses, es diu REEM-C, fa 1,65 metres d’altura, pesa 80 quilos i és un robot de dues cames amb forma d’humanoide desenvolupat per l’empresa catalana  PAL Robóticos.

 

Aquest giny és capaç d’aixecar i transportar fins a 10 quilos, cosa que el converteix en el robot més robust de la seva categoria.

 

El robot s’ha presentat aquest dijous en societat en un acte al CosmoCaixa de Barcelona, on un dels seus creadors, Francesco Ferro, ha explicat que aquest robot bípede permetrà el desenvolupament de noves aplicacions que ajudaran a millorar la vida de les persones.


                            Robot_1__Carlos__BONA 


El robot reconeix l’entorn on es troba, les persones que l’envolten i els objectes que té al seu abast, i pot estar operatiu durant sis hores, de les quals tres en complet moviment gràcies al seu sistema de bateries.

Ferro ha explicat que el seu “software” està completament basat en ROS (Robot Operating System), el marc de treball que ha revolucionat el món de la robòtica simplificant la programació dels robots i la col·laboració entre els investigadors.


        

                  Robot_2_Carlos__BONA

A més, les característiques tècniques d’aquest robot, com la capacitat de manipular objectes, reconèixer veus o interactuar amb els humans, i el seu sofisticat disseny li permeten realitzar activitats educacionals i d’entreteniment, han destacat els seus impulsors.

 

Des del departament d’Innovacions tecnològiques de l’Ull Crític, volem agrair a CosmoCaixa i al govern de Catalunya, així com a PAL Robóticos la creació de REEM-C, ja que segurament serà una gran ajuda per a la humanitat en un futur immediat!

 

Carlos Arànega. Ull Crític.

 
Secured by Siteground Web Hosting