Nuclears?, no, gràcies.

 

 

Senyor director:

 

Li volia comentar què en penso, de les centrals nuclears. Com ja sap, el terratrèmol i posterior tsunami que han viscut els japonesos ha estat desastrós, ha deixat milers morts i de persones sense casa. Ara només cal que les centrals nuclears rematin  tots els que han pogut sobreviure a aquest tsunami tan devastador.

 

La meva proposta és que s’haurien de buscar altres energies alternatives. Si bé és veritat que l’energia nuclear produeix més que les altres i de manera contínua, la nostra seguretat és més important.

 

En el cas de Txernòbil va explotar l’hidrogen de dins del nucli per sobreescalfament, i la radioactivitat es va escapar. Les autoritats van advertir massa tard la població, cosa que va tenir unes conseqüències molt greus. Quant als Estats Units, es van amagar tots els residus tòxics a les foses marines sense dir res a ningú. Aquests barrils poden trencar-se i llavors no hi haurà res a fer.

 

Per tots aquests motius, estic en contra de les centrals nuclears perquè nosaltres, els ciutadans, no tenim la seguretat  que ens diguin la veritat: com que la radioactivitat no es veu, es pot no informar de les fuites radioactives i com que s’hi juguen molts diners, hi ha moltes possibilitats de ser enganyats.

 

Hem de buscar solucions entre tots per guardar aquests residus tòxics,  no pot ser que es llencin al primer lloc que els passi pel cap perquè tard o d’hora pot passar un gran desastre. Si no n’hi trobem, és millor que no la utilitzem més. I per descomptat, no hem de malbaratar l’energia així com així.

 

 

Marc Jiménez

 
Secured by Siteground Web Hosting