Els alumnes de 3r d'ESO han expressat la seva opinió sobre temes diversos en aquestes cartes al director.

No-disculpes

Sr. Director

Trobo indigne que l’estat espanyol no s’hagi disculpat encara per l’assassinat del president Companys, o pel de milers d’indígenes americans durant la “descoberta” d’Amèrica, entre altres fets. I és que, a l’estat espanyol, no se li dóna massa bé això de disculpar-se.

 

El 2003, quan va esclatar la primera revolta indígena a Bolívia, el líder de “Movimiento Al Socialismo” (MAS) va demanar al govern espanyol que es disculpés per les atrocitats d’èpoques passades, però com sempre va acabar en un no-res.

El govern espanyol tampoc s’ha disculpat pel genocidi indi, altrament conegut com la “descoberta” d’Amèrica. Després van colonitzar-los i “culturitzar-los” amb la imposició de la llengua castellana, tot i que Juan Carlos I assegura que la llengua castellana mai va ser imposada i que van ser els poblats més diversos qui decidiren fer ús de “la lengua de Cervantes”. Doncs després de totes aquestes vils accions, el govern no s’ha disculpat.

Amb aquests antecedents, no era d’esperar que ho fes per l’afusellament del president Companys. Molts espanyolistes asseguren que és una vergonya que aquest home tingui places amb el seu nom i se li facin homenatges, ja que es va sollevar tres vegades. Però l’assassinat del president Companys és únic en tota la història d’Europa. Evidentment, hi va haver més assassinats, però el de Companys té una simbologia especial, ja que era el president de Catalunya. Companys va ser un home que va donar la vida pel poble català i dir les calúmnies que s’han dit, és totalment immoral i gens ètic, sobretot sabent que va ser capturat per la Gestapo quan estava a la França ocupada i va ser afusellat només per ostentar el càrrec de president de la Generalitat. El procés d’en Companys continua estant sota secret de sumari: només hi accedeixen quatre experts. Això és una mostra del caràcter que té  l’estat espanyol i de l’estat de salut de la seva “democràcia”. A més, s’hauria d’afegir que les vegades que es va sollevar va ser per protestar, com per exemple el 1934, on va denunciar l’entrada “a dit” dels ministres de la CEDA.

L’estat espanyol no sap disculpar-se, però sí celebrar efemèrides, com fa cada 12 d’octubre!

Avergonyit de ser espanyol,

Roger Miret

17/03/11

Darrera actualització (diumenge, 20 de març de 2011 18:57)

 
Secured by Siteground Web Hosting