UN CARGOL AMB MALA CARA

Ell i Ella. Ella tant patètica com sempre i Ell tant atent com sempre.

-          Aquest cargol no fa massa bona cara! – Dona, tenint en compte que l’acaben de socarrimar per a que tu te’l puguis menjar no podies esperar que et dediques la seva millor rialla!

-          Amor, ja me’l menjo jo...

-          Té vida, tot teu!-  Quan veig que es passen el cargol a càmera lenta i els ulls els hi brillen com si s’estiguessin proposant el matrimoni se’m posen els pèls de punta. Però llavors els admiro perquè m’adono que té un cert mèrit fer una escena romàntica entre cargols.

A l’altre extrem de la taula hi ha l’espècie de parella més comuna, la que ja es troba al segon nivell. Aquests es caracteritzen per retreure’s contínuament les feines de casa, les obligacions amb els fills, i tot el que poden inventar-se com tal l’altre es senti culpable i cedeixi. Al final, com a cada sopar, s’endinsen en una discussió en la que no m’atreveixo a posar cullerada, perquè, com els puc fer entendre que no importa si un dels dos aquella setmana ha plegat un mitjó menys que l’altre?

 

Per acabar ens trobem amb l’últim tipus de parella, que la podríem definir com la pitjor. Deduïm, que d’aquesta parella, ja només en queda un component assegut a taula, en aquest cas ella. Fa un mes, cansada de les manies del seu marit, i també s’ha de dir, encantada de la vida amb el seu fisioterapeuta, va abandonar el seu marit, deixant-lo amb el gos i la hipoteca. Aquest, però, incapaç d’entendre aquesta decisió, va perjurar-li que aconseguiria de nou el seu amor. Encegat per aquesta obsessió, ara es troba a la taula del davant controlant els seus moviments i anotant tot el que diu. Pot estar segur que així aconseguirà el seu propòsit!

 

Finalment, mentre amb la copa de vi a les mans em prometo a mi mateixa que tardaré molt temps a tornar a sopar amb ells, arribo a la conclusió que segurament tot és culpa del cargol amb mala cara que un dia o altre tots es van empassar amb angúnia per complaure la seva parella i que a la llarga els ha convertit amb el que són.

 

Elisenda Gorgues   2n batxillerat   B

 
Secured by Siteground Web Hosting