El soroll, qüestió de salut

 

Molts cops quan pensem en el terme contaminació, només ho relacionem amb la pol·lució atmosfèrica; és a dir, en els fums de la indústria o el transport i menystenim altres tipus de molèsties com, per exemple, la contaminació acústica la qual també altera les condicions normals de l’ambient i provoca danys físics i psicològics a moltes persones.

 

Darrerament estan sortint notícies que ens alerten que els joves actuals poden tenir problemes auditius seriosos a causa d’un volum inadequat en els seus reproductors d’mp4 i també, cada vegada, hi ha més denúncies i problemes relacionats amb l’excés de soroll.

 

Així doncs, des de l’àrea de música hem volgut treballar aquesta qüestió amb els alumnes de 1r d’ESO per tal de conscienciar-los d’aquesta problemàtica i per reflexionar tots plegats sobre aquest fet (ara que, a més a més, ho estem patint en pròpia carn amb els sorolls que provoquen les obres de l’institut!).

 

Per tant, a través del nostre web us volem ensenyar alguns dels murals que hem penjat als passadissos de l’IES on s’explica aquest fenomen i, el que és més important, on es proposen solucions –pensades pels nois i noies- per combatre la contaminació sonora.

FOTOS

 

Si voleu aprofundir sobre el tema podeu consultar els webs de referència següents: www.ruidos.org i www.sorolls.org

 

Ramon Llanes

Victòria Verdeguer

(novembre del 2009)

 

Darrera actualització (divendres, 20 de novembre de 2009 00:57)

 
Secured by Siteground Web Hosting