Logo_DEFINITIU_ULL_CRTIC__octubre_2019_REDIMENSIONAT

Superplantes que poden salvar el planeta

Des de fa un temps, la Terra està sofrint un fenomen anomenat canvi climàtic. Els científics confirmen que la temperatura és cada cop més alta i ens mostren gràfiques en les quals podem veure que les temperatures més altes s'han donat en els últims deu anys. Ells també ens informen que, perquè la Terra no pateixi danys irreversibles, la temperatura global no hauria de pujar més d'un grau i mig.

klimaschutz-1575521583isy

L'atmosfera de la Terra conté gasos que creen un cert efecte hivernacle, que és el que fa que hi hagi vida. En els últims anys, però, hem alliberat a l'aire molt diòxid de carboni i això ha contribuït que l'efecte hivernacle sigui més alt i, per tant, que les temperatures del planeta augmentin.

Recentment, Joanne Chory, una científica que estudia el sistema intern de les plantes, n'ha creat unes de noves que no deixen anar tant CO2 i que, per tant, poden afavorir a salvar el planeta de l'escalfament global. Aquestes plantes han estat catalogades com les plantes que ajuden a combatre la crisi climàtica.

joanne_chory

Les Superplantes que han desenvolupat des del Salk Institute tenen un sistema d'arrels més grans i més profundes. Aquestes arrels produeixen més suberina, cosa que fa que les plantes tinguin una descomposició més lenta i, per tant, no alliberin tan ràpid el diòxid de carboni. La major quantitat de suberina també fa que les plantes tinguin més capacitat per a emmagatzemar CO2.

Superplantes-que-salvar-planeta_aracatFont del gràfic: Esther Utrilla, Diari Ara.cat.

Joanne Chory reivindica que les plantes són amigues silencioses dels humans i opina que tenen un paper crucial en el desenvolupament de la temperatura del món. Ella diu que en un futur hi haurà refugiats climàtics i que moltes collites no es podran desenvolupar. Per això, assegura que hem de preparar les plantes per a aquest futur. També és per aquest motiu que l'equip de Joanne Chory està investigant una manera d'augmentar la resistència de les plantes davant la sequera.

Una altra cosa que afavoreix el canvi climàtic és l'ús de combustibles fòssils i, per això, el nostre institut s'ha sumat a una proposta anomenada Fridays for Future. Aquest acte consisteix que els divendres, tant professorat com alumnat ens hem proposat de venir amb un transport més sostenible que ens permeti reduir el consum de combustibles fòssils. Els més atrevits venen caminant, d'altres utilitzen l'autobús o la bicicleta i molts van amb cotxes compartits.

Inicialment, a aquesta iniciativa només s'hi sumaven els professors, però fa poc també ens animen a participar-hi els alumnes, perquè nosaltres també siguem més sostenibles.

Des d'Ull crític, pensem que el que fan des del Salk Institute és un gran avenç per a millorar la situació climàtica del planeta. Creiem que aquest és un problema molt important que ens afecta a tots i us animem a fer petits canvis per ajudar el planeta!

FridaysForFuture

Darrera actualització (dimecres, 22 de gener de 2020 09:08)

 
Secured by Siteground Web Hosting