Índex d'article
ULL CRÍTIC: MAHATMA GANDHI, UN LLEGAT INSPIRADOR
Pàgina 2
Totes les pàgines

Logo_DEFINITIU_ULL_CRTIC__octubre_2019_REDIMENSIONAT

MAHATMA GANDHI: UN LLEGAT INSPIRADOR

Mohandas Karamchand Gandhi (2 d'octubre de 1869 – 30 de gener de 1948) va ser un pensador i polític indi. Se'l coneix amb el sobrenom de Mahatma o Mahatma Gandhi (la paraula mahatma significa 'gran ànima'; prové de les formes del sànscrit maha- 'gran' i atma- 'ànima'), o bapu (de l'hindi 'pare'). Fou un dels pares de la independència de la nació índia i de la desaparició del Raj britànic mitjançant l'ús de la no-violència.
FOTO_INICIAL_REDIMENSIONADA

Gandhi va néixer a Porbandar (actual estat de Gujarat), un poble costaner de l'Índia. Era el fill del primer ministre local i la seva família, pertanyia a la casta vaisya (comerciant). Va estudiar dret a la University College de Londres, i va exercir com a advocat a Bombai (actual Mumbai).
Els seus primers treballs, els va realitzar a Sud-àfrica l'any 1893. Mentre treballava per a una empresa en aquest país, es va interessar per la situació dels 150.000 compatriotes que hi residien i va lluitar contra les lleis que discriminaven els indis a Sud-àfrica mitjançant la resistència passiva i la desobediència civil.
DIA_DE_LA_REPBLICA_DE_LNDIA_REDIMENSIONADA


Darrera actualització (dimecres, 20 de novembre de 2019 19:15)

 
Secured by Siteground Web Hosting