Índex d'article
ULL CRÍTIC: QUI ÉS ELIUD KIPCHOGE?
Pàgina 2
Totes les pàgines

                                                 

Logo_DEFINITIU_ULL_CRTIC__octubre_2019_REDIMENSIONAT

Eliud Kipchoge trenca el rècord de temps en la marató

El kenyà ha batut el rècord de temps en una marató i ha baixat de les dues hores
Eliud_Kipchoge_en_primer_pla

Eliud Kipchoge és un atleta kenyà, especialitzat en llarga distància, que ostenta el rècord del món de la marató des del 16 de setembre de 2018.

Va iniciar la seva carrera el 2003 guanyant la cursa júnior en els Campionats del Món de la IAAF World Cross Country, establint un rècord mundial júnior de 5000 metres en pista i va esdevenir campió del món en el Campionat del Món d'atletisme de 2003. 

Posteriorment ha aconseguit un bronze olímpic en els Jocs Olímpics d'estiu del 2004, i un altre en el Campionat del Món d'atletisme en pista coberta del 2006.

En els anys següents ha guanyat la medalla de plata en el Campionat del Món d'atletisme del 2007 i en els Jocs Olímpics d'estiu del 2008. 

A partir del 2012 s’ha iniciat en les curses de llarga distància i va debutar en la marató el 2013, participant en les maratons d'Hamburg, Berlín i Londres, i guanyant la medalla d'or en els Jocs Olímpics de 2016. 

El 16 de setembre del 2018 ha establert un nou rècord del món de marató, a la Marató de Berlín, amb un temps de 2:01:39, superant en més d'un minut el rècord anterior de Dennis Kimetto.
RCORD_MUNDIAL_DE_MARAT_REDIMENSIONADA

La marató és una prova d’atletisme que consisteix a recórrer 42,195 km en el menor temps possible. El matí del 12 d’octubre del 2019, Eliud Kipchoge ha aconseguit el que semblava impossible: ha polvoritzat el rècord de velocitat en una marató i ha aconseguit baixar de les dues hores. Ho ha fet a Viena, en el marc de l'INEOS Challenge i acompanyat de 41 llebres.


 
Secured by Siteground Web Hosting