Índex d'article
ULL CRÍTIC: 20 ANYS DEL NOU LICEU
Pàgina 2
Totes les pàgines
Lluís Dilmé i Xavier Fabré, els arquitectes que van reconstruir el teatre ens expliquen  l'encàrrec que van rebre: «Volem deixar el Liceu tal com era». La materialització de tot el procés de reconstrucció va suposar un gran repte!
Finalment, el teatre es va reconstruir al mateix lloc, just al cor de la rambla, seguint la imatge i el disseny de l’antic Liceu. 

«Això si» ens recorden «el Liceu es va reconstruir amb el recursos tècnics d’un teatre modern, i ara ocupa molt més espai, gairebé és 20.000 metres quadrats més gran que l’antic.»

El_Liceu_abans_de_lincendi_REDIMENSIONADA

El Liceu abans de l'incendi

L’empresa d’escaioles Manuel Moya i Ignasi Martínez va ser una de les primeres a rebre l’encàrrec de reproduir les peces del Liceu, i és que moltíssimes persones van treballar en aquest projecte. 

Ells ens diuen que van treballar, durant tres anys, en reproduir totes les peces que no s’havien pogut recuperar de les runes. 

L’Ignasi Martínez recorda que a base de fer dibuixos i fangs basant-se en fotografies es van anar recuperant, una a una, totes les peces. Hi va haver altres maneres de resoldre el problema, com el cas dels llums dels quals se’n va trobar una peça i a partir d’allí es van reconstruir i fer els altres.

Una_de_les_peces_que_es_van_reconstruir__imatge_3a_REDIMENSIONADA

Una de les peces reconstruïdes

Sílvia Ros, una de les restauradores que va treballar en el procés de rehabilitació de la decoració del teatre, ens explica que les pintures van quedar molt deteriorades, i que ara, 20 anys després de la reconstrucció se sent orgullosa del que van poder aconseguir amb el seu equip.

Ens explica també que al Liceu hi ha molt d’or, gairebé a cada relleu d’escaiola, i ens assenyala que tot i que van voler deixar el Liceu tal i com era, hi van aportar un element nou al teatre, les obres de l’artista Perejaume.

Lor_del_Liceu_4a_imatge_REDIMENSIONADA

L'or al Liceu

Tots aquells que van reconstruir el Liceu ens recorden que el Liceu és un teatre fidel a la tradició, però preparat per a l’òpera del segle XXI.

Des de la secció de cultura d’Ull Crític, pensem que és molt interessant conèixer la nostra història, en aquest cas del Liceu, i volem donar les gràcies a totes les persones que han dedicat el seu esforç per reconstruir el gran teatre. Sou un exemple a seguir per totes i tots!

El_Liceu_desprs_de_lincendi__foto_2a_REDIMENSIONADA
20 anys del nou Liceu

 
Secured by Siteground Web Hosting