El passat divendres 26 d’abril, els alumnes de quart d’ESO vàrem fer una sortida a Camarasa. Camarasa es un poble del Segrià de menys de 1000 habitants, es coneguda per la seva presa.

Primerament vam anar a veure la presa, un cop allí, ens van explicar com va anar la seva construcció, es va construir fa 100 anys i tant en aquell moment com ara, Camarasa no era un poble molt famós, la presa es va fer allí perquè es on es podia aprofitar mes la força de l’aigua ja que allí es ajunten els rius noguera pallaresa amb el Segre. La construcció d’aquesta es podria dir que es un dels fets mes importants que ha passat a Camarasa, ja que, aquella construcció va comportar que uns 3000 obrers de tota la península vinguessin a Camarasa a treballar-hi, això va comportar noves escoles, botigues,... Diguéssim que hi va haver un canvi social bastant gran, i un cop construïda, econòmic.

Camarasa_1

Mentre estava en construcció va haver-hi una vaga de mes de un mes per part dels treballadors de la empresa de la canadenca, per exigir uns horaris raonables i amb bones condicions, que els hi paguessin les hores extra,... Aquesta va ser molt important per aconseguir unes bones condicions laborals no tan sols a Camarasa, sinó a tota Catalunya

Després vam anar al Merengue o cota el tossal de Deu, aquest va ser un escenari d’enfrontaments en la batalla del Segre, la seva defensa va portar la victòria als soldats franquistes i la mort a molts republicans.

El nom de “el Merengue” ve de que el capità Cabrera va dir-los :  ¡Venga chicos, que esto nos lo comeremos como si fuera un merengue!  Això els hi va dir abans d’atacar a la cota, que va ser molt ben defensada pels franquistes, que finalment van guanyar.

Camarasa_2
 
Secured by Siteground Web Hosting