El proppassat dimarts dia 23 d’abril vam celebrar la diada de Sant Jordi al nostre institut. Enguany, el dia de la rosa i el llibre ha adquirit un aire nou i molt més dinàmic, fresc i divers; tant pel que fa referència a l’horari, com al munt d’activitats preparades pel centre.

L’organització ha previst tres franges horàries: en la primera, tothom ha treballat al llarg de les dues primeres hores en horari normal. Després del primer pati, ha començat la segona franja, on l’alumnat de 3r i 4t d’ESO ha gaudit del certamen literari on s’han premiat els guanyadors i guanyadores en les diferents categories i modalitats en llengua catalana i castellana. Aquí han aparegut les roses, els diplomes i els llibres com a regals!

 Sant_Jordi_2

Cal destacar, també, la participació de l’alumnat tot recitant en els altres idiomes que s’estudien en l’institut (anglès, francès i alemany). També agrair la participació del nostre grup de música, excel·lentment dirigit pel Ramon Llanes, que ha donat veu, ritme i música al certamen.

Finalment, les imatges van venir gràcies a la participació de tot l’alumnat del centre en el concurs de fotografia matemàtica dissenyat pels departaments de Visual i Plàstica i de Matemàtiques. Espectaculars!

Mentrestant, i gràcies a la col·laboració de l'alumnat de 1r de batxillerat, els i les alumnes de 1r i 2n d’ESO han pogut participar en diversos tallers, dos per alumne, on es tractaven temes molt diversos. Tenien una durada de 45 minuts. D'aquesta forma, l'alumnat de l'ESO ha pogut participar en un scape room; aprendre paraules, costums i dites populars d’altres llengües del món; veure alguns fragments de pel·lícules; plantar esqueixos de roser; participar al concurs de fotografia; escoltar i aprendre cançons en francès i alemany; i fins i tot, relaxar-se i gaudir d'un bon massatge, entre moltes d'altres activitats. 

 sant_Jordi_1

En la tercera franja horària, les opcions de la segona franja s’invertien: ara, l’alumnat de 1r i 2n d’ESO assistia al certamen literari; i era l’alumnat de 3r i 4t d’ESO qui realitzava els tallers!

 A més a més, durant tot el dia, tothom qui havia portat algun llibre en les setmanes anteriors, va poder bescanviar-los en la parada de llibres de segona mà que va muntar l’alumnat de 4t d’ESO al pati.

sant_jordi_3 

Finalment, neteja i acomiadament dels actes! 

Tot plegat, molt d’esforç, molta participació i una gran implicació per part de tothom: un gran èxit. Esperem amb delit la preparació d'aquesta diada els propers anys amb la mateixa intensitat.

 

 
Secured by Siteground Web Hosting