Dilluns 25 de març, vam veure l’espectacle teatral: “Ruhe” (Silenci). Obra de creació col·lectiva produïda per l’Ajuntament de Lleida, dirigida per Jaume Belló i interpretada per tres joves artistes lleidatans: Wyns Fortuño, Sabina Francès i Miquel Rodríguez. Tot un repte d’espectacle!

L’obra mostra el viatge de tres exiliats republicans lleidatans deportats als camps de concentració alemanys de Buchenwald i Mauthausen. Un seguit de narracions d’històries de supervivència viscudes dins els camps. Una obra que ha servit per sentir la inquietud d’un SILENCI a cops molt incòmode pel sofriment. Un espectacle documentat amb audiovisuals i escenes lentes que han xocat amb el dia a dia d’un alumnat acostumat a la rapidesa i al soroll.


Per altra banda, el dimarts 26 de març l’Associació Amical Mauthausen amb la presència de Josep Sanmartí i Teresa Curià ens van sorprendre, commoure i inquietar explicant primer, les característiques de l’Alemanya dels anys 30 i el què va significar l’Holocaust. Val a dir, però que la part més captivadora ha estat l’explicació de les seves vivències com a familiars de persones que van viure en aquests camps de l’horror. Un immens intercanvi de coneixements i sentiments que vam viure en aquella sessió plena d’humanitat davant una època de molta barbàrie.


En general, van ser dues activitats plenes d’educació vivencial i testimonial. Un aprenentatge a partir de múltiples llenguatges, com són les arts escèniques i les fonts documentals orals. Va servir per aproximar-nos a l’Holocaust des de múltiples perspectives educatives i continuar treballant per formar un jovent compromès amb la millora social.


Agraïments a la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Centre de Recursos Pedagògics del Segrià i l'Associació Amical Mauthausen.
Darrera actualització (dissabte, 27 d'abril de 2019 01:06)

 
Secured by Siteground Web Hosting