El passat 8 de març, dia de la Dona Treballadora, l’alumnat de 3r ESO vam anar de visita a Casa Canal de Mollerussa, capital del Pla d’Urgell i a la Fàbrica Trepat de Tàrrega, comarca de l’Urgell.

De camí, vam poder observar el paisatge agrari típic de l’horta de Lleida, llavors ja florit.

urgell_1

Per una banda, un grup va visitar l’antiga fàbrica Trepat mentre l’altre visitava la Casa Canal.

A Tàrrega ens van explicar que la fàbrica Trepat va ser pionera en fabricar maquinaria agraria, com ara dalladores. Va ser un èxit comercial durant la primera meitat del segle XX. Però, el pas del temps i la manca d’innovació va suposar el tancament de la fàbrica cap a finals dels anys setanta. També ens van ensenyar els despatxos. I finalment, vam visitar una de les dinou naus que formen la fàbrica. Allí ens van explicar el tractament per fondre i treballar el ferro.

urgell_2

L’altra visita va ser a Casa Canal, al Espai Cultural del Canal d’Urgell a Mollerussa. Un cop allí, ens van explicar com van construir la xarxa de canals per regar a cinc comarques: Pla d’Urgell, Urgell, Noguera, Segrià i Garrigues. Com aquesta infrastructura va transformar el conegut Clot del Dimoni, és a dir un territori eixut i de secà en un de regadiu. A dins vam fer una visita per varies sales on es representa part del procés de construcció del canal, com l’ofici de canaler i un audiovisual.

Dia complet d’anada i tornada!


Darrera actualització (dissabte, 30 de març de 2019 11:03)

 
twitter_card
Etwinning2  KA229
Patrocini i Col·laboració
Calendari
Cercador
Secured by Siteground Web Hosting