Durant la setmana del 14 al 18 de gener, l’alumnat de 1r d’ESO han realitzat una sortida al Museu de Lleida per realitzar una activitat cultural i educativa a través de l’obra Les mil i una nits emmarcada en el Treball per Tasques d’aquest segon trimestre.

MuseuLleida_2

Al museu els alumnes han participat en una immersió a la Medina Larida, la Lleida àrab de principis del segle X i XI, on han après cultura, astronomia, agricultura, oci, música... d’un dels períodes més rics, culturalment parlant, de la nostra ciutat.

L’alumnat ha participat de diversos tallers, un de perfums, una experiència en una Haima, la cerimònia del té àrab... en els quals han gaudit al mateix temps que adquirien coneixements vers una part de la nostra cultura que molts no eren conscients de tenir-la. Tots junts van aprendre que el català té més de 6000 paraules provinents de la llengua àrab, que en aquell moment la ciutat estava formada per dos cercles de muralles i que el paisatge rural i de cultius que tenim avui en dia és gràcies als avenços en agricultura que els àrabs van portar a la Península al segle VIII amb la construcció de sèquies i canals que mantenim avui en dia i que han fet de Lleida la perla de Ponent que és avui en dia.

MuseuLleida_1

Els nostres alumnes d’origen musulmà han estat especialment participatius i han fet partícips als seus companys d’una cultura diferent a la seva plena de riquesa, demostrant un cop més que la diversitat cultural que el nostre institut comparteix i fomenta no és un obstacle, sinó que és un pas més cap al respecte i la integració cultural que tant necessària és en el món en que vivim actualment.

Fotos de la sortida


Darrera actualització (divendres, 18 de gener de 2019 18:00)

 
Secured by Siteground Web Hosting