El passat 3 d’Octubre l’alumnat de 4t que fan Alemany va tenir l’oportunitat de gaudir en el 29è intercanvi amb el Gymnasium Hechingen d’Alemanya, però primer gaudiríem de 3 dies a Ulm i Munic. Vam marxar amb autocar la tarda del 3 d’Octubre, arribant a la ciutat universitària de Freiburg a primera hora del matí. Allí vam fer la primera parada llarga, visitant l’Ajuntament, entrant a l’església i els carrers encantadors de la ciutat. Aquella mateixa tarda vam continuar el nostre camí fins a Ulm, petita ciutat situada al bell mig entre les dues comunitats de Baden Württemberg i Bayern. A l’alberg municipal dormiríem les properes 3 nits. El divendres 5 d’Octubre, ens vam llevar ben d’hora per fer la visita a l’Estadi de Futbol de Bayern München, on no només vam visitar el camp, sinó també els vestidors, la sala de premsa i el museu. Va ser molt interessant! A la tarda vam anar a la Olympia Anlage, és on van celebrar els Jocs Olimpics del 1972, vam pujar a la torre i vàrem gaudir de les meravelloses vistes que ens dóna la ciutat de Munic. A la nit vam fer una sortida diferent: vam frisar amb l’ambient de l’Oktoberfest, vam entrar al recinte on trobàvem les carpes, les firetes i els milers de persones que lluïen el vestit típic Alemany: el noi amb pantalons de cuir i les noies el Dirndl.

Alemanya

El dissabte 6 d’Octubre vam visitar el Camp de Concentració de Dachau, un lloc trist, massa trist! Quina injustícia! Tot seguit, vam fer una parada al centre de Munic i a última hora de la tarda per a ells (les 16:00 h) vam anar al Deutsches Museum. A l’acabar, vam tenir temps lliure per recórrer els carrers del centre, tot fent un cop d’ull a l’Església Theresienkirche, l’Ajuntament i els carrers més ambientats de la ciutat.

Diumenge 7 d’octubre, aprofitant que estàvem a Ulm, vam fer una petita visita a la ciutat. Començant amb la torre del campanar, tot pujant 761 escales! Quin patir! Però cal dir que la suada s’ho val! Vam visitar l’Ajuntament, on a la façana es veu la bandera de Catalunya. El barri de pescadors i el Danuvi! Quina petita ciutat més bonica!

Aquella mateixa tarda, després de passar 3 dies fent una petita immersió amb la llengua Alemanya, ens dirigiríem a Hechingen, on les famílies ens esperaven amb els braços oberts!

Darrera actualització (dilluns, 29 d'octubre de 2018 20:36)

 
Secured by Siteground Web Hosting