Benvolguda comunitat educativa del Montsuar,

com ja coneixeu molts de vosaltres, perquè en sou protagonistes directes i col·laboradors plens d'il·lusió, aquest proppassat dissabte 26 de maig del 2018 ha tingut lloc la 12a edició de la mostra Ciència al Carrer que es coordina des del CRP del Segrià. Així doncs, des de les quatre de la tarda fins a les vuit del vespre, no vam parar de dur a terme una sèrie d'activitats al voltant de l'eix central de la ciència, concretament al voltant de l'Institut d'Estudis Ilerdencs.

baixa

Com cada edició, se'ns convida a tota la comunitat educativa, especialment al jovent i les seves famílies, a participar-hi, tot gaudint de centenars d'experiments científics.

Amb la present ressenya i valoració us volem agrair tot el vostre esforç, tant al de l’alumnat, com al de les famílies en l'excel·lent preparació de la Ciència al Carrer.

Enguany hem superat amb escreix el llistó dels darrers anys, no solament en el nombre d'activitats, sinó també en la qualitat dels experiments. Així, tenim les següents dades que ho posen de manifest:

  • 41 centres educatius participants.
  • 84 parades.
  • Universitats de Lleida i d'Andorra.
  • Policia científica (Mossos), tècniques d'indagació policial
  • Espai de ciències de 3 a 6 anys
  • Divulgadors d'arreu de l'estat
  • Gran nombre d'entitats i empreses

Ciència al carrer és una proposta que ens permet sortir de casa per poder gaudir de la ciència en directe, a prop, ens entra per la vista, el tacte, l'oïda.

És la jornada perfecta per a la divulgació científica més festiva de Lleida.

Al llarg de la tarda, el centre de Lleida s’omple de tota mena d’activitats de caràcter científic, com ara les pràctiques i demostracions d’escoles i instituts, d’investigadors, amb tallers, jocs, una gimcana...

L’objectiu de la festa és fer accessible a tothom, d’una manera lúdica i innovadora, la ciència que es duu a terme a Lleida, i, alhora, reivindicar el paper rellevant de la ciència en tots els àmbits de la vida. Les activitats i els tallers programats pretenen fomentar la descoberta de la ciència que ens envolta, així com estimular la capacitat dels participants a adoptar una actitud reflexiva i científica davant de qualsevol situació.

Reflexions, idees i exemples per tal d'apropar les persones a la ciència. Usant i fornint un material entretingut i divulgatiu per poder incentivar millor l’adquisició d’una cultura científica que permeti que ens adonem del paper de la ciència i dels coneixements científics en el progrés de la humanitat. Tot això sempre de forma pràctica, amb un llenguatge i unes explicacions amb aire amè i un toc molt divertit.

No dubtem en començar a preparar ja l’edició de l’any vinent, tot esperant que el temps ens acompanyi.

Esteu preparats per a la festa del proper curs? Tothom hi és convidat!

Som-hi!


Vet aquí unes quantes imatges de la mostra d’enguany.

Darrera actualització (divendres, 1 de juny de 2018 18:28)

 
Secured by Siteground Web Hosting