El passat 15 de maig, va ser benvingut al nostre institut en Marc, un reporter especialitzat en fotografiar aquells esdeveniments realment sorprenents i commovedors que succeeixen en el nostre món en temps de guerres.

En Marc va començar la xarrada d’una forma molt lúdica, la qual va captivar al seu públic un cop començà a parlar. Realment demostrava que aquella era la seva vocació i que gaudia de manera grata donant a conèixer les diverses situacions en les que viuen països aliens. La veritat és que de conceptes interessants en va explicar molts. En una de les idees en les que va centrar l’atenció va ser en les persones refugiades i les desplaçades. Hi va marcar una clara diferència, la qual era que els refugiats es troben fora del país d'on són originaris, o bé d’on hi resideixen, a causa d'un temor fonamentat de persecució per raons d'ètnia, religió, nacionalitat, pertinença a un grup social o opinions polítiques, i que no poden o no volen reclamar la protecció del seu país per a poder tornar-hi. En canvi, els desplaçats es veuen obligats a abandonar el seu lloc natal de forma forçosa. Una altra dada important que ens va explicar, va ser el perquè de l’abandonament de les persones d’altres països. Cal remarcar que no només la por n’és un motiu fonamental, sinó que també l’economia i la inseguretat.

Fotoperiodisme_1

Al llarg de la xarrada també va explicar amb profunditat la guerra de Bòsnia i el que aquesta ha suposat en la història. Li va semblar interessant parlar sobre anècdotes de Sarajevo, una d’elles era que estava rodejat de muntanyes des d’on els servis hi disparaven sense pietat. Un altre fet el qual ens va cridar molt l’atenció va ser quan va fer un incís per explicar-nos una experiència viscuda en primera persona. Ens contava que quan ell es desplaçava a països que estaven en guerra i visitava les escoles, es trobava a nens i nenes que li parlaven en català, ja què aquests algun estiu havien estat portats de vacances a Catalunya.

Una de les conseqüències de la guerra és la Mina, on ens va explicar que podien estar 50 anys activades i que avui en dia actualment podríem trobar alguna activada. També ens dona una dada molt important la qual ens diu que hi ha uns 520.957 refugiats a Europa, on normalment moren de fred en lloc de gana.

Per acabar, en aquesta xerrada ens van donar una petita conclusió on ens diu que l’educació i l’eliminació de les armes són dues coses essencials per haver-hi pau i per acabar amb la guerra.

Personalment, pensem que ha sigut una molt bona xerrada ja que ha sigut captivadora e interessant, recomanem que es continuï fent durant els anys vinents.

 
Secured by Siteground Web Hosting