Com ja és tradició al nostre centre, el passat dimarts 17 d’abril, els alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat van donar peu al IV Concurs d’Oratòria Montsuarina, apta per a tots els públics. Al Montsuar el que fem es donar importància a l’expressió oral, això es duu a terme gràcies als responsables de cada departament de llengües. En l'oratòria, els alumnes de quart d'ESO van ser els encarregats de realitzar les exposicions en llengua catalana i castellana. Per altra banda, els alumnes de primer de batxillerat van haver de ser capaços de defensar l'anglès i l'alemany, que són les llengües estrangeres que es practiquen dins el nostre centre. Va ser tot un repte, però va acabar amb victòria.

Oratoria2

L’oratòria des de el meu punt de vista és l’habilitat de saber parlar i/o defensar-se en públic amb una certa claredat i entusiasme per a poder connectar amb el públic.

El concurs es va iniciar amb la presentació de l’acte. Seguidament es van dur a terme les exposicions dels grups en llengua catalana. Els primers en sortir a l’escenari van ser els alumnes de quart d’ESO: Joana Justo, Míriam Vilaró i Sergi Requena. A continuació el segon grup format per l’Adrià Puras, el Mario Hristov i la Judith Carrillo. I per últim, dins de llengua catalana, els alumnes N. Martínez, Pau Aguiló i Dídac de Dios. Minuts més tard, els alumnes de primer de batxillerat en llengua anglesa van exposar els seus temes. El grup 1 estava format per la Chaima Dkouk, l’Aïda Barranco i el Fernando Colias. El grup 2 pel Marc Arderiu, la Montse Montañés i l’Ester Gallart. I el grup 3 per l’Eudald Alzina, el Jordi Garrié i la Sara Serrano.    Tots tres grups van poder presumir d’un anglès gairebé perfecte, amb poques errades. Això a l’hora de les votacions va suposar una difícil decisió.             A continuació, en llengua castellana, els alumnes Kike Pocino, I. Farreres i L. Freixenet van defensar perfectament el seu tema. Desprès d’ells van exposar: la Xao Feixa, l’Adrià Fillat, la Paula Vargas i la Rosa Ruíz, que formaven el grup 2. El grup 3 estava composat pel Martí Farré, l’A. Abadias i l’A. Fernández. Per finalitzar amb les exposicions, els alumnes en llengua alemanya: Roger Martín, Júlia Prat i Paula Navarro, grup 1 i Núria Jové, Odet Baiges i Lydia Garcia, grup 2; van defensar el seus temes perfectament, això va fer que la victòria estigués molt renyida.

Un cop acabada l'oratòria, els alumnes David Martin, Isaac Ramírez, Paula Vargas, Marina Hernández, Maria Rico i Lucía González ens van fer gaudir d'una actuació musical en directe durant la deliberació del jurat. Van tocar les cançons Heal The World de Michael Jackson i Nothing Else Matters de Metallica. El jurat el formaven per professors alemanys, finesos i catalans. S'ha de dir que van ser molt justos i benèvols a l'hora de premiar als equips guanyadors.

A continuació es va fer el lliurament dels premis. El primer premi, des del departament de llengua catalana va ser pel grup 3, format per N. Martínez, Pau Aguiló i Dídac de Dios. El segon premi se'l va endur el grup 1, compost per Chayma Dkouk, Aïda Barranco i Fernando Colias, de llengua anglesa. Seguidament van ser obsequiats Martí Farré, A. Abadias i A. Fernández, grup 3 de llengua castellana. I per últim, els alumnes guanyadors en llengua alemanya van ser el Roger Martín, la Júlia Prat i la Paula Navarro, que formaven el grup 1. Cal reafirmar que tots els grups que van participar en aquest concurs van fer una feina excel·lent.

I per acabar dir que se'ns dubte m'agradaria que aquest concurs continués fent-se any rere any al Montsuar, de fet el recomano a totes aquelles persones amb pors, vergonya e inseguretats, perquè penso que aquesta és una gran oportunitat per deixar enrere el que ens atura i tirar endavant.

 

Darrera actualització (dilluns, 23 d'abril de 2018 23:55)

 
Secured by Siteground Web Hosting