El passat 14 de març, els alumnes de 1r de batxillerat de Revista vam assistir a una xerrada anomenada “El periodisme a les escoles, una professió vocacional”, impartida per l’Eva Clausó.

Ella ens va explicar que el periodisme és la seva vocació i que va estar 16 anys treballant com a corresponsal de TV3, cobrint notícies de la zona dels Pirineus. També ha treballat en alguns diaris com El Segre, on va fer les pràctiques de periodisme. Més tard, va participar en el programa “Tatuats pels Pirineus”, que es va emetre a TV3. En aquest programa, l’Eva va utilitzar la tècnica freelance que consisteix en que un periodista treballi pel seu compte propi, és a dir, ella era càmera i redactora alhora. Aquet fet feia que el programa fos més dinàmic i proper.

alt

Per acabar, ens va explicar uns quants conceptes més, com per exemple, què eren les fake news -que són noticies falses que és fan virals- i la piràmide invertida, que serveix per llegir ràpidament les notícies mes importants d’un diari.

Personalment, nosaltres creiem que va ser una xerrada molt interessant i dinàmica, ja que vam aprendre nous termes i molta informació relacionada amb el periodisme. Recomanem que es continuï fent els cursos vinents.

Darrera actualització (divendres, 16 de març de 2018 22:01)

 
Secured by Siteground Web Hosting