VISITA AL PROJECTE PLANTA DE LA FUNDACIÓ SORIGUÉ (DOUBLE BIND DE JUAN MUÑOZ) A BALAGUER I EXPOSICIÓ D’ÓSCAR MUÑOZ (DESMATERIALITZACIONS) A LA FUNDACIÓ SORIGUÉ DE LLEIDA.

 El proppassat divendres 19 de gener, els alumnes de 2n de batxillerat d’Història de l’Art van visitar els dos espais artístics que la Fundació Sorigué té a Lleida.

Sorigue2

Primerament, van anar a veure el projecte Planta, als edificis industrials que l’empresa Sorigué té entre Menàrguens i Balaguer, on s’ha instal.lat l’obra de Juan Muñoz “Double Bind”.

L’agost de 2001 Juan Muñoz mor repentinament. Dos mesos abans havia exposat a la Sala de Turbines de la Tate Modern de Londres. Presentava Double Bind, una instal.lació escultórica que es va convertir en el seu testament artístic. En ella es troben totes les obssessions de l’artista: l’espai, la perspectiva, la il.lusió, lo teatral, el joc, lo invisible i lo invisible.

El 2002 es desmonta la instal.lació i es guarda en un magatzem de Madrid. Fins ara que la Fundació Sorigué exhibirà “Double Bind” durant els pròxims 5 anys en el complex industrial que té prop de Balaguer. S’ha montat en una gran nau rehabilitada que servia per fabricar dovelles de formigó.

La instal.lació està organitzada en 3 nivells, dels que sol l’inferior és transitable. La part superior juga amb els forats, tant reals com jocs òptics. L’espai intermig és on s’han col.locat les figures, les finestres, portes, carrers amb els que Juan Muñoz explorava els espais de la ciutat moderna.

En definitiva, van poder gaudir d’una exposició excepcional i de l’obra d’un dels millors artistas contemporanis.

Sorigue3

Seguidament, van visitar a la Fundació Sorigué de  Lleida, l’exposició “Desmaterialitzacions” de l’artista colombià Óscar Muñoz. Obra molt intimista en la que a partir de diferents tècniques i mitjans  ( dibuix, pintura, fotografía, video..) fa un passeig pel món dels records, la memoria  i els sentiments. Les seves obres volen explorar els moments anteriors i posteriors a la fixació de la imatge en un suport.

Totes dues obres ens van permetre gaudir de l’enorme riquesa creativa dels artistes actuals que plasmen el seu potencial creatiu, experimentant amb nous suports, nous materials i les noves tecnologies. Tot plegat, va ser una experiència enormement gratificant que ens va permetre obrir els nostre ulls i el nostre cor a la bellesa de les obres visitades.

Fotos de la sortida

Darrera actualització (dijous, 25 de gener de 2018 11:05)

 
Secured by Siteground Web Hosting