Avui, la Sílvia Garcia, metgessa a Fraga, ha vingut a l'Institut Manuel de Montsuar a fer una conferència sobre la Marató de TV3 d'aquest any per als alumnes de 1r de Batxillerat. Ella fa 15 anys que hi col·labora.

La Marató de TV3 es va crear perquè hi havia persones que necessitaven diners per investigar i les fonts públiques no els hi donaven suficients. A partir d'allí van contactar amb TV3 per fer aquest programa i ja fa 25 anys que existeix. Es considera que, en termes de recerca, és el programa més important estatalment i des d'allà es col·labora amb altres programes internacionals. La conferenciant ha afirmat: "La Marató permet tirar endavant molts projectes tant grans com petits".

En tots aquests anys, han recollit 163 milions d'euros, han fet 157 projectes diferents i hi ha uns 7000 investigadors que s'han beneficiat. Unes 300 persones es dediquen a fer conferències per informar a la gent de la Marató i de la causa de cada any, d'aquesta manera fomenten que la gent faci donacions. Més de 3 milions de persones segueixen el programa cada any. Hi ha més de 2000 organitzacions arreu de Catalunya dedicades a la Marató, perquè d'aquesta manera la gent pren més consciència del que és i per què serveix. Moltes empreses hi col·laboren, com Telefònica o La Caixa.

Per a triar el tema de cada any, cada grup d'investigadors exposa el seu tema a l'Agencia de Qualitat i Sanitat de Catalunya. Aquests elegeixen el millor treball de recerca i d'aquesta manera els diners que es recullen van dirigits a una bona causa. També perquè la gent pugui veure els resultats, es fan xarrades sobre el treball que han fet els investigadors amb aquells diners.

alt

Cada any es fan donacions per diferents temes, aquest any són per la investigació de les malalties infeccioses, ja que, una de cada tres persones mor per una infecció cada any. Com ha dit la Sílvia Garcia: "Les malalties infeccioses poden ser produïdes pels virus o pels bacteris: contra els virus sol existeix la prevenció i contra alguns bacteris hi ha antibiòtics". Espanya és el segon país que més consumeix antibiòtics i això està fent que els virus i els bacteris s'acostumin a ells i cada cop els antibiòtics siguin menys eficients. Com ens ha deixat clar la Sílvia Garcia: "Una alimentació adequada i una vida sana serveix per enfortir les defenses".

Personalment, ens ha agradat força, ja que tot això està dedicat a una bona causa, i sobretot molt humana i de benefici per a tots. És molt interessant que gràcies a un programa de televisió hagin arribat tan lluny, i que probablement, cada any segueixin avançant més i puguin així, trobar més solucions i cures a malalties que qualsevol de tots nosaltres algun dia podem arribar a tenir. Creiem que si tots poséssim el nostre granet d'arena a la causa, encara seria molt més efectiu del que ara ja és, així que mai és tard per fer-ho ara!!

 
Secured by Siteground Web Hosting