Avui, els alumnes de 4t d'ESO i els de 1r de Batxillerat que fan tecnologia han anat a la Universitat de Lleida, on tres joves els hi han fet una xarrada sobre una construcció més sostenible.

Els hi han introduït el tema dient-los-hi que queden molt pocs recursos al món i sobretot a Europa, ja que ja no en queden. No hi ha ni arròs, ni panís, ni blat, ni soja, ni recursos naturals, la majoria estan a Sibèria. EUA és el principal productor de petroli en tot el món. També han reafirmat que a Europa hi ha molta poca densitat de població,  cada dos xinesos hi ha un europeu. Hi ha una demografia baixa en comparació amb Àsia. També cal remarcar que Europa té un alt poder adquisitiu i que no podem fabricar barat com en altres països. 

El canvi climàtic és un greu problema actualment, encara que molts polítics neguin la seva existència. Si en l'any 2100 la temperatura de la terra puja 4°C desapareixeran parts de la terra com algunes costes, la major part serà desert i l'única zona que podrà ser habitada serà el nord del planeta i algunes zones més. 

La manera d'evitar això és utilitzar energies renovables i viure de manera sostenible, ja que el 40% del consum energètic és dels edificis. I això es donat per la gran utilització de manera desmesurada de la calefacció i de l'aire condicionat. 
Un dels seus objectius és canviar els materials de construcció. Per comprovar quins serien més útils, fan proves en cubicles a Puigverd. En total, en tenen 23 diferents equipats amb una bomba de calor i radiadors. Amb ells fan diferents tipus de projectes per aprofitar l'energia del sol, de l'aigua, etc. 

alt

La construcció sostenible és una manera de construir basada en el respecte a l'entorn i al medi ambient. Els materials que es podrien fer servir són, per exemple, fusta, terra, cobertes i façanes vegetals i energies renovables. Els principals avantatges que té són que redueixen la calor urbà, filtren i disminueixen la pols de l'aire a la ciutat, humidifiquen i refreden l'aire millorant el microclima urbà, redueixen el soroll, entre moltes altres. L'únic inconvenient és que és molt car i no tothom es pot permetre gastar-se tal quantitat de diners. 

Segons la meva opinió, aquesta xarrada m'ha fet obrir una mica els ulls i donar-me més compte del que li estem fent al lloc on vivim. I que hi ha solucions que es poden aplicar per solucionar aquest greu problema. Però que als polítics no els hi interessa perquè sol busquen el seu propi benefici. Sincerament, m'ha interessat molt aquest tema i crec que són coses que tothom hauria de saber i no és així. A tots els alumnes de 4t d'ESO i de batxillerat se'ls hauria de conscienciar del canvi climàtic, perquè nosaltres som el futur i som els que hem de fer alguna cosa per canviar tot això.

 
Secured by Siteground Web Hosting