Dimarts dia 28 de novembre al vespre, al pati del Monstuar el cel era prou clar per fer l’observació astronòmica que tan esperàvem.

Com cada any l’Anicet Cosialls amb el telescopi i la seva saviesa, va fer que l’estona que vam passar contemplant la constel·lació de Cassiopea, l’estrella Polar, el cúmul obert de Les Plèiades, el Sistema estel·lar doble que es veu al punt mig del triangle format pels estels Altair, Deneb i Vega, ... fos altra vegada inoblidable.

Vespre_Astronomic2

Seguidament, va tenir lloc la tradicional lectura en veu alta del Diari de l’astronauta, en què alumnes de tots els grups-classe de 1r ESO van llegir fragments del que havien anat escrivint durant aquest primer trimestre. Per fer el diari, es van haver de posar a la pell dels astronautes de debò amb una missió molt especial: ser els primers a trepitjar la superfície de Mart a la recerca de mostres que puguin aportar una mica de llum sobre els misteris que amaga el Planeta Roig. Ens van relatar moments crucials de l’expedició com l’enlairament, la resolució de dificultats en equip o el descobriment d’aigua i fins i tot d’algun fòssil a Mart.

Vespre_Astronomic

Per acabar la vetllada, vam celebrar un sopar col·lectiu amb el professorat, els i les alumnes i els pares i les mares. I ara ja podem dir que la missió Vespre astronòmic ha estat tot un èxit!

El nostre agraïment a les famílies, als i les alumnes i als professors i professores, perquè amb la seva participació fan que la Comunitat Educativa Montsuarina sigui ben forta i activa.

Felicitats a tothom !

Fotos de la jornada

Darrera actualització (divendres, 1 de desembre de 2017 10:35)

 
Secured by Siteground Web Hosting