El passat divendres 27 d'octubre, els alumnes de 4t d'ESO vam anar a la Seu Vella de Lleida amb la finalitat d'aplicar els nostres coneixements trigonomètrics en la realitat.

Seu_Vella1

Primer de tot, a l'arribar a l'institut a les 8:00h del matí, ens vam reunir per classes perquè les professores ens expliquessin en què consistien les activitats. Ens van donar un dossier, ens el van explicar i ens van tornar el clinòmetre artesà que havíem construït dies anteriors.

Després, cap a les 9:00h, vam esmorzar al pati de l'institut per poder agafar un autocar a les 9:30h, que ens va portar fins al turó de la Seu. Un cop allà, vam pujar fins al castell.

A l'arribar, amb el nostre grup vam fer primer la part del dossier que mencionava la part exterior, que consistia en calcular l'alçada del campanar de la Seu Vella només utilitzant el clinòmetre i una cinta mètrica, a través de la trigonometria. Van donar resultats molt variats, però va estar molt bé.

Seu_Vella2

Després ens van fer una visita guiada per l'interior del castell, que es va limitar a una explicació sobre la seva història amb una maqueta al davant. Ens van explicar moltes coses i va ser molt interessant.

A l'acabar l'explicació, vam anar al claustre a completar el dossier. Hi havia diverses activitats que ens feien calcular distàncies i escales, entre d'altres. Alguns grups van optar per deixar els exercicis per a classe i dedicar-se a fer-se fotos, ja que a normalment a la Seu Vella amb els amics no s'hi va gaire sovint. Vam estar per allà fins a les 13:00h, que vam tornar a l'autocar per tornar fins a l'institut.

Un cop a l'institut, vam tornar a les classes i vam tenir fins a les 14:30h per acabar totes les operacions del dossier i totes les coses que hi faltessin, això sí, tot individualment. No ens deixaven comunicar-nos entre nosaltres.

A l'acabar, ja era l'hora de sortida normal del centre, així que vam agafar els autocars i autobusos com un dia qualsevol.

Subjectivament, hi ha hagut moltes opinions sobre l'excursió. Algunes persones deien que s'havien cansat de fer tantes matemàtiques, però a la majoria ens ha agradat molt poder fer servir a la realitat totes les coses que ens explicaven a classe.

Fotos de la sortida

Darrera actualització (dimecres, 15 de novembre de 2017 11:01)

 
Secured by Siteground Web Hosting