L’excursió en general va ser tot un èxit. Els temes centrals d’aquesta sortida van ser, per una banda, descobrir els refugis soterranis d’Agramunt fets per causa de la Guerra Civil i, per l’altra, descobrir com és la producció i realització del torró i la xocolata.

Agramunt2

Primer de tot vam fer una parada en un parc i allí ens explicaren com faríem la ruta. Una vegada esmorzats i feta la distribució en grups, vam fer una ruta turística pel poble mentre esperàvem el torn d’entrada a l’església de Santa Maria, on hi ha l’entrada al refugi.

Personalment em va agradar molt trobar-me en un lloc històric, on hi hagué gent refugiada de la guerra. El fet de poder veure on es refugiaven i es protegien dels bombardejos ens va agradar força. La guia ens va explicar que encara hi ha padrins que hi van estar quan tot això passà i ens digué que aquests tres refugis situats a Agramunt van ser oblidats durant un temps. I també ens digué que es van trobar les entrades i els passadissos sota terra en bones condicions i d’aquesta manera es van convertir en un vestigi històric i important digne de ser mostrat.

En acabat, vam anar a visitar la fàbrica de torrons i xocolata Vicens. Una vegada visitada la botiga i vist en directe com feien el producte estrella, vam procedir a fer la visita guiada pel museu. Allí ens explicaren quines eines feien servir antigament i com és el seu procés de producció dels torrons, on i com es van crear, com va sorgir la idea, els ingredients que calia utilitzar...

En fi, la visita a Agramunt va estar molt bé i vam aprendre molt.


Fotos de la sortida

Darrera actualització (dimarts, 24 d'octubre de 2017 08:58)

 
Secured by Siteground Web Hosting