Els alumnes de 1r de batxillerat de l'optativa de Revista han après el gènere de la crònica periodística, tot redactant un text sobre l'inici d'aquest curs. A continuació, podeu llegir un bon exemple de la Núria Quejido i l'Alba Esquerda i assabentar-vos de com han començat les classes a 1r de batxillerat. 

Curs_1718

Aquest nou curs, les classes van començar el dia 14 de Setembre. A les 12:45 h tots els alumnes havíem d’estar a l' institut Manuel de Montsuar, menys els de primer d'ESO que van començar a les 8:00 h. Ens van fer la presentació del batxillerat, on ens van explicar en què consistia i que la decisió que havíem pres a l'hora de fer-lo era molt important. Ens van deixar clar que havíem d’estudiar i que la nota que trauríem seria una peça important pel nostre futur. Des del primer moment, havíem de ficar-nos les piles, i esforçar-nos tant aquest curs com el següent.

Els diferents batxillerats, que es fan al nostre institut, són els següents: el batxillerat de les Ciències i la Tecnologia amb les optatives de Matemàtiques, Física, Química, Biologia, Ciències de la terra i del medi ambient i Tecnologia industrial i Dibuix tècnic. A més a més, et donen l'oportunitat de substituir la Química per dues optatives, com Informàtica o Psicologia o Economia, i Audiovisuals i Revista o Sociologia o Electrotècnia. Un altre batxillerat que es pot elegir és el d'Humanitats i Ciències Socials amb les optatives de Llatí, Grec, Literatura universal, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Història del món contemporani i Economia de l'empresa. A banda, s'ha d'escollir dues optatives, que són les mateixes que les que substitueixen a la Química en el batxillerat Científic-Tecnològic.

Les matèries comunes de 1r de batxillerat són: Llengua catalana, Llengua castellana, Filosofia, Educació física, Llengua estrangera (Anglès o Alemany) i Ciències del món contemporani.

IMG_6231

Es nota el canvi de 4t d'ESO a batxillerat, sobretot, en els professors i l'ambient a les aules. Són molt més estrictes i segueixen un nivell de feina més alt. Es nota que els alumnes que estem aquí realment volem estudiar i per això no hi ha els típics que no tenen ganes de fer res i l'únic que fan és molestar. Això comporta que les classes siguin més eficients i tots els alumnes estiguem més atents i concentrats a les explicacions del professorat, per tant, les hores lectives són més productives.

Aquest any ha vingut molta gent nova, de molts instituts diferents de Lleida i pobles dels voltants. Pel que sembla són alumnes amb ganes d'estudiar i aprendre. També ha marxat molta gent, que han escollit fer algun cicle formatiu, canviar-se d'institut, o bàsicament no han aprovat l’ESO i han hagut de repetir el curs. Els alumnes hem estat repartits en tres classes (A, B i C); no estan agrupades per batxillerats com és el cas d'altres instituts.

Des del nostre punt de vista, hem començat el curs una mica angoixades, el canvi d'ambient i la gent és diferent del que hem estat acostumades fins ara. La primera setmana ens va costar una mica adaptar-nos al funcionament d'aquesta nova etapa, però poc a poc hem anat millorant i ens hem anat acostumant i fent la idea que aquest curs toca treballar més. Tenim ganes de treballar, aprendre i poder treure la millor nota possible. Esperem i desitgem que aquest curs ens vagi molt bé!

                                                          Núria Quejido i Alba Esquerda, 26/09/2017.

Darrera actualització (dimarts, 17 d'octubre de 2017 07:58)

 
Secured by Siteground Web Hosting