Per a manifestar el que va passar el 20S a Catalunya, ahir, dia 21 de setembre al nostre institut, el Manuel de Montsuar, vam sortir de les aules a les 11 i una alumna de segon de batxillerat, la Paula Pageo, va llegir aquest text:

Les estudiants cridem pel nostre futur!

Hem arribat a una situació límit. La ciutadania de Catalunya ha sortit als carrers per protestar contra els atacs de l’Estat Espanyol. La Guàrdia Civil ha escorcollat les nostres institucions de govern i ha detingut  tretze càrrecs electes d’algunes de les conselleries i diverses manifestants en el transcurs de la jornada. També s’han produït escorcolls a domicilis particulars, així com un intent d’assalt a la seu de la CUP. Han reforçat la presència de la policia als nostres carrers, han requisat 10 milions de paperetes i el 80% dels pamflets amb instruccions que havien de constituir les meses electorals del Referèndum. A més, han intervingut les finances de la Generalitat: han suspès, “de facto”, la nostra autonomia.

Ja fa dies que patim el setge feixista de l’Estat Espanyol i ha arribat el moment en què la consciència popular ha esclatat en mobilitzacions massives de protesta i de reivindicació dels drets col·lectius que tenim com a poble. La denúncia d’aquesta actitud totalitària ha esdevingut un motor creixent d’accions, manifestacions i concentracions arreu del territori. La gent se n’ha cansat, ha dit prou i ja crida als carrers que vol trencar amb l’Estat que no respecta les nostres llibertats, els nostres drets i, en definitiva, les nostres vides.

A tot això, les estudiants també aixequem la veu, i ho fem perquè hi tenim molt a dir. Ahir va ser una jornada de protesta i mobilització sense precedents: un gran grup de joves i estudiants vam acudir a la concentració en suport a les persones detingudes per les forces de l’Estat i, de forma totalment espontània, va sorgir la necessitat d’organitzar-nos per donar resposta a aquesta ofensiva. Durant tot el dia vam actuar amb la determinació necessària que el moment requereix: vam tenir la iniciativa per buidar les aules, prendre els carrers i pronunciar a pas valent la nostra protesta.

Amb la voluntat de respondre de forma contundent als fets succeïts, ocupem el rectorat per trobar un espai de protesta i alhora d’organització, per tal d’articular les jornades de mobilització que ens esperen. Estem disposades a no aturar-nos davant de cap amenaça ni injustícia. Seguirem denunciant totes les expressions totalitàries que atempten contra els nostres drets, tant per part de l’Estat com per part del rector Roberto Fernández, que més enllà de negar-se a cedir la UdL com a seu electoral, evita fer participar democràticament la comunitat universitària d’un debat tan transcendental com és decidir el futur del nostre poble.

És imprescindible que la nostra lluita sigui  la veu de totes les estudiants que creguin en trencar amb l’Estat que ens nega decidir el nostre futur i, dins d’aquest, l’educació que volem.

Organitzem-nos, mobilitzem-nos, buidem les aules i omplim els carrers.

 manifestacio_montsuar_versio_web

 

 

 

 

 Darrera actualització (dimecres, 27 de setembre de 2017 20:54)

 
Secured by Siteground Web Hosting