Aquets final de curs, a 1r i 2n hem organitzat la primera Gimcana Institut Manuel de Montsuar als espais del centre.

Després de l'estada de tres dies a la vall d'Aran o al Maresme i de la jornada a Portaventura, el dimarts 20 de juny, es preveia molt calorós també a les aules … Feia temps que voliem fer una activitat col·lectiva i diferent que impliqués tot l'alumnat els últims dies de curs. Per això la idea de fer una gimcana, ens va engrescar de seguida a tot el professorat.

Tot el matí? Tots els alumnes de 1r i de 2n??

Calia pensar i organitzar bé la jornada per a què no es convertís en un matí caòtic i mal aprofitat.

La Gimcana es va estructurar en dues parts: la d'equips internivells 1r+2n ESO i la de grups-classe.

Gimcana_3Gimcana_2

Per la primera part, cadascun dels 28 equips formats per 7 alumnes de 1r i 2n – en horari lectiu la setmana abans de la sortida- va haver d' inventar-se 4 proves curtes amb continguts curriculars de les diferents àrees del coneixement que treballem a les aules. Després de muntar els espais a l'ombra per esquivar la calor, i havent superat el caos inicial, els primers 14 equips feien jugar els altres 14 … feia goig de veure! de forma força autònoma tothom feia el seu paper sense necessitar gaires indicacions. Després del primer esbarjo els 28 equips van invertir els papers i va continuar la primera part de la gimcana.

Gimcana_1Gimcana_4

A la segona part, vam ser els profes que vam haver de proposar proves que suposessin un repte a superar. Cada equip format per la meitat d'un grup-classe, va fer 3 proves de les 16 que es proposaven. L'assignació va ser per sorteig i el temps per fer cadascuna eren 15 minuts.

L'aperitiu que es va preparar en una de les proves, va durar poca estona a les taules parades al passadís porticat del pati ... va “volar” en pocs minuts i més d'un ens vam quedar sense tastar-lo.

Potser el què més va costar va ser recollir l'escampada, retornar tot el material al seu lloc i deixar els espais endreçats i nets. En finalitzar, cada grup-classe -reunit a l'aula- va fer una Reflexió per a la millora, que ens servirà moltíssim pel curs vinent.

Certament va suposar un esforç afegit en els últims dies de curs, però pensem que la jornada es va desenvolupar força i bé, i sobretot, que vam aconseguir el nostre Propòsit: treballar la Creativitat i la Cooperació de forma lúdica en la comunitat educativa de l'institut.

Dim lights Embed Embed this video on your site

L'equip de reporters de 2n de batxillerat, va fer també la seva feina, per això tenim aquest reportatge audiovisual tan xulo que podem veure al web.

Moltíssimes gràcies a tothom!

Darrera actualització (dimarts, 27 de juny de 2017 00:10)

 
Secured by Siteground Web Hosting