Avui dimarts 6 de juny de 2017 l’alumnat de 4t d’ESO ha anat a la sortida “Espais de la Batalla de l’Ebre” per conèixer un dels escenaris més determinants de la Guerra Civil. Hem visitat els llocs següents:

 - Centre d’interpretació “115 dies”, a Corbera d’Ebre. Es tracta d’un espai per mostrar alguns dels elements més importants de la batalla: els objectius d’ambdós exèrcits, els llocs de la batalla, el desenvolupament dels combats, la derrota republicana i la reflexió sobre les conseqüències de la guerra i els escenaris de futur.

Corbera2017-1

 - Les trinxeres de les Devees, a La Fatarella. Posició de reraguarda que formava part de la xarxa de protecció de l’exèrcit republicà. S’hi pot veure un refugi utilitzat com a lloc de resguard i part de la línia de trinxera que en facilitava la defensa.

Corbera2017-2

 - El poble vell de Corbera d’Ebre, situat al capdamunt del turó de la Montera, i que se’ns presenta com a testimoni mut de la tragèdia d’aquest conflicte. Hem passejat per les restes de carrers i entre les cases destruïdes, i hem pogut rememorar la violència dels bombardeigs que va patir la població.

Corbera2017-3

Pensem que ha resultat una activitat molt vivencial i que ha permés veure la Guerra Civil des d’un punt de vista que va més enllà del treball que ara s'està desenvoupant a les classes de ciències socials.

FOTOS DE LA SORTIDA

Darrera actualització (dimarts, 6 de juny de 2017 23:56)

 
Secured by Siteground Web Hosting