El passat divendres 24 de març, la classe de primer de batxillerat B vam anar a l’edifici La Palma amb autocar, per fer un taller sobre les drogues. Aquest taller va durar més o menys una hora i dos quarts, i després, els alumnes vam marxar cap a casa.

Ens vam separar en dos grups i cadascun va dur a terme una activitat:


Un grup va anar a una petita habitació on va realitzar una activitat amb una baralla de cartes especial: cada coll estava relacionat amb un tema (alcohol, drogues, tabac…) i cada carta portava una frase. La primera prova consistia en triar una carta del teu coll i explicar-la, després t’unies amb un company d’un altre pal i relacionaves les dues cartes, i, en darrer lloc, en agrupàvem quatre amb un pal diferent i relacionàvem les quatre cartes.


L’altre grup es va dirigir a una sala on hi havia 9 cartells i cadascun d’ells parlava sobre un tema de les drogues: podia parlar sobre el tracte amb l’altra gent quan n’havies pres, les conseqüències que hi havia en el teu comportament, els efectes que podia causar al llarg termini... Després d’haver llegit aquests cartells, ens vam seure en rotllana i vam parlar sobre si pensàvem que hi havia drogues fortes i fluixes, quines drogues enganxaven més que altres, si algú del nostre costat estava deixant o ja havia deixat l’alcohol, el tabac o altres drogues...

Totes aquestes coses ens van fer reflexionar sobre el que podem prevenir en un futur o ara mateix, ja que començar a beure o fumar des de jove, pot tenir conseqüències nefastes a la salut o també pots patir accidents de trànsit.


Aquesta activitat ens va ajudar a comprendre que consumir drogues es dolent ja que a la llarga pot tindre conseqüències de salut o pots patir accidents de trànsit.

 
Secured by Siteground Web Hosting