La setmana passada L’Ainhoa Just, la Júlia Castro, l’Alba Prats, l’Andrea Sánchez i jo mateixa, la Núria López, alumnes de primer i segon de Batxillerat respectivament, vam participar per segon any consecutiu a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. Aquesta és una activitat en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO i batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat, com ara si els animals tenen drets, el tema proposat d’aquest any.

L’objectiu d’aquesta enriquidora activitat és fomentar l’ús de la paraula, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa dels arguments, la fluïdesa i l’escenificació en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

El dilluns 27 de febrer va tenir lloc la fase eliminatòria on en vam sortir vencedores en segona posició, en guanyar dos debats d’un total de tres. L’eufòria i satisfacció retornava altra vegada per arribar a la final de la fase local, però en imposar-nos contra el Col·legi El Carme el 3 de març, no vam aconseguir allargar aquests sentiments, ja que tot i que es proclamà un empat tècnic, el nostre rival en sortí vencedor. Això suposa que el col·legi El Carme serà el representant de la UdL en la fase final, que se celebrarà a Barcelona del 27 al 29 d’abril, on competirà amb centres educatius.

Lliga_de_debat_2017_re

Darrera actualització (dimecres, 8 de març de 2017 22:36)

 
Secured by Siteground Web Hosting