Dues alumnes de 2n de Batxillerat, la Cristina Purroy i la Laura Santiago, van exposar els seu treball de recerca a les  X Jornades de Recerca de la UdL que es van celebrar el divendres 27 de gener al campus de Cappont.

La Laura Santiago va presentar el seu treball "El aire que respiramos está lleno de oxígeno, nitrógeno y publicidad. La anorexia y la publicidad" tutoritzat per la Sílvia Torres. En la seva exposició va parlar sobre què és aquest trastorn, que afecta més a les joves que als joves avui, i es va centrar en les seves causes, tot analitzant el paper de la publicitat i què hi diu la legislació en tot això.

La Cristina Purroy va exposar el seu treball "El futur de la pastisseria. A la recerca d'un dolç més saludable", tutoritzat per la Remei Castelló. Aquest treball tracta sobre una alimentació saludable, i concretament, sobre com aconseguir  unes bones postres sense prescindir dels dolços. Va fer recerca sobre els ingredients, les matèries primeres  més compatibles, de fàcil elaboració  i acceptació pel nostre paladar.

alt

L’alumnat de 1r de batxillerat del nostre institut també van participar a les jornades, com a oients. Es van distribuir en els diferents àmbits: Humanitats i Comunicació; Ciències Socials; Científic, Tecnològic i Matemàtic; Ciències Mèdiques i de la Salut; i de l'Expressió Artística i de l'Esport. Aquesta activitat és molt interessant per a ells, ja que escoltant els treballs de recerca que presenten els alumnes de 2n de batxillerat, s’orienten i agafen idees cap a on poden dirigir el seu treball futur.

Els alumnes també van assistir a les xerrades informatives del Projecte Itinera de la UdL, programa que  proporciona a l’alumnat de batxillerat  recursos i eines per a orientar i facilitar l’elaboració del seu treball de recerca. Es potencia així nous lligams entre la UdL i els centres de secundària.

alt

 
Secured by Siteground Web Hosting