El passat 23 de gener, els alumnes de 1r de Batxillerat vam rebre una conferència sobre la conducció segura. Aquest taller va estar a càrrec del Jesús, policia de Lleida amb molta experiència en introduir la conducció segura als joves. 


La xerrada va començar amb una activitat força moguda. Els alumnes estàvem asseguts en rotllana amb l’objectiu de canviar de cadira tots a la vegada ràpidament per així simular el perill en la carretera. Seguidament, en grups de 4, se’ns van plantejar diferents preguntes. Totes elles estaven relacionades indirectament amb els riscs al volant sota els efectes de l’alcohol i/o altres substàncies.

El Jesús ens va presentar un vídeo que mostrava casos reals d’accidents sota l’efecte de l’alcohol. Tot seguit vàrem experimentar com es distorsiona la visió d’una persona beguda gràcies a unes ulleres que simulaven aquesta sensació. Era bastant complicat moure’s i inclús se’ns feia impossible girar sobre un mateix.

alt

Va ser una activitat lúdica que va enriquir els nostres coneixements en aquest àmbit. Nosaltres proposem que tallers similars a aquest es duguin a terme en altres cursos i no només a 1r de Batxillerat.

                                        Martina Macià, Gemma Gardenyes, Sergi Qui i Xavier López
 
Secured by Siteground Web Hosting