El passat 25 de gener, els alumnes i tutors de 4t d’ESO vam anar al Teatre de l’Escorxador a veure l’obra Max in Love.

L’obra de teatre va dirigida a nois i noies de 16 anys i tracta diferents aspectes que interactuen en la sexualitat: afectivitat, aspectes fisiològics, culturals i educatius, i els valors personals que cadascú té a l’hora de prendre decisions.

MaxLove

A l’obra, hi apareix un grup de nois i noies que s’enamoren, es desenamoren, alguns amb pors i altres més atrevits. La fantàstica interpretació d’aquests joves actors fa que el públic adolescent pugui reflexionar i identificar-se amb els personatges i situacions interpretades a l’obra.

Max in Love forma part d’un programa, impulsat des de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Lleida adreçat a joves de 16 anys i als seus educadors/es, que pretén abordar de manera integral les diferents variables que interactuen en la sexualitat – afectivitat, aspectes fisiològics, culturals i educatius- així com les diferències de gènere i els valors personals davant de la presa de decisions.

L’obra de teatre, Max in Love, és el punt de partida, que es complementa amb una guia educativa que treballarem posteriorment amb els alumnes a les sessions de tutoria.   L’obra de teatre està dirigida per l’Aula Municipal de Teatre i representada pels actors i actrius de l’Aula. La guia educativa és una eina pedagògica per orientar als educadors/es en el treball posterior amb els joves , que s’ha realitzat amb la col•laboració de l’UdL.

El programa neix de la necessitat de programes educatius universals en aquest àmbit, detectada per mitjà de les comissions de coordinació amb professionals del món de l’educació i la salut. En el procés d’elaboració han intervingut diversos agents, a més dels ja citats, com ara: l’Associació Anti-Sida de Lleida, el Departament d’Ensenyament i el Departament de Salut de la Generalitat, diversos grups de joves, professionals del Servei municipal de Salut jove, altres regidories de l’Ajuntament de Lleida, com ara Joventut, Polítiques d’Igualtat i Salut Pública, i el suport de la Diputació de Lleida.

 
Secured by Siteground Web Hosting