Els alumnes de 3r d’ESO han fet una sortida al Tibidabo de Barcelona per tal de conèixer els fonaments científics i tecnològics que ofereix el Parc d'Atraccions.

Durant tot un mati, hem convertit una instal·lació eminentment lúdica en una d'experimentació tecnològica que ens ha permès enfocar l'ensenyament des d'una nova dimensió: l'experimentació i la presa de dades a la mateixa atracció.

Tibidabo

Mitjançant l'experimentació amb l'Hurakan, el Diàvolo o el Vaixell Pirata, entre d'altres, hem pres dades reals sobre l'energia cinètica i potencial, l'acceleració, el càlcul d'alguns mecanismes i altres principis tecnològics.

Els alumnes han anat en grups acompanyats pels professors i tècnics-guies del Parc fent un recorregut per les atraccions més representatives on se’ls ha fet una descripció dels mecanismes que fan possible el seu funcionament, han pres dades i han apuntat les conclusions al dossier de treball. Per acabar, han experimentat personalment les emocions que comporten cadascuna de les atraccions visitades.

Tot plegat ha estat un dia divertit i molt enriquidor.


Parc d'atraccions del Tibidabo                               Fotos de la sortida (properament)

 
Secured by Siteground Web Hosting