Dins de les activitats del Servei Comunitari avui ens han visitat el Ramon Pinyol i el Ramon Baches, voluntaris del Banc dels aliments de Lleida per fer-nos una xerrada sobre aquesta entitat benèfica a l’Aula Polivalent per a l’alumnat de 4t C i D a les 10.25 h i per a 4t A i B a les 11.20 h.

Després d’un vídeo introductori sobre el tema, ens han explicat l’origen i el funcionament del Banc dels aliments, tot fent ènfasi en dos idees fonamentals: el concepte de pobresa i el malbaratament del menjar. De fet, l’origen del Banc –que va nèixer als EUA el 1966- sorgeix del fet que no és ètic que una societat avançada llenci recursos de tot tipus quan cada vegada hi ha sectors de la nostra societat amb greus dificultats econòmiques. La pobresa, ens han explicat, s’intenta amagar des de les institucions i no en som plenament conscients de la seva magnitud ja que, en el cas català, afecta ja a un 23 % de la població!

BancAliments2

El Banc dels aliments és un banc especial, ja que no busca el benefici econòmic. No té interessos ni lletra petita. De fet, és un Banc que el que voldria és no haver d’existir i, per tant, l’objectiu no és el de crèixer sinó intentar lluitar contra les desigualtats.

El primer Banc dels Aliments a Espanya va ser el de Barcelona el 1987 i actualment també n’hi ha un a Lleida que treballa amb tot tipus d’associacions locals per tal de redistribuir els aliments que li arriben.

Finalment, ens han convidat a participar activament en el graen recapte d’aliments que es farà els propers dies 25 i 26 de novembre. Esperem que sigui tot un èxit i que els nois i noies de 4t estiguin més sensibilitzats sobre aquesta problemàtica i que intentin no malbaratar tan menjar.

BancAliments1
 
Secured by Siteground Web Hosting