Logo_DEFINITIU_ull_critic

ELIMINAR ELS TATUATGES AMB LÀSER

Segons els experts, cinc de cada sis persones que es fan un tatuatge se'n penedeixen i decideixen treure-se'l, aproximadament, uns cinc anys després.

Antigament, els tatuatges s'eliminaven amb mètodes molt agressius, però avui la tecnologia làser brinda la possibilitat d'eliminar-los de forma eficient i sense perjudicar la pell.

Abans_de_treure_el_tatuatge__BONA_3__Iker

La tècnica més usada actualment per eliminar tatuatges de la pell és el làser. Actua només sobre les partícules de pigment de tinta que absorbeixen l'energia i esclaten en fragments de mida molt més petita.

Aquesta tècnica genera polsos d'energia amb una longitud d'ona específica. Els seus resultats terapèutics i estètics han arraconat als antics mètodes químics o quirúrgics d'esborrat. Però eliminar tatuatges no és bufar i fer ampolles: cal armar-se de paciència i disposar d'un cert pressupost.

Eliminant_els_tatuatges__BONA_2__Iker

Generalment, per esborrar totalment els tatuatges són necessàries un mínim de sis sessions de 30 minuts de durada, però tot dependrà de la mida del dibuix, de la quantitat de tinta utilitzada, del color i de la profunditat en què el tatuador ha dipositat els pigments. Per contra, poden fer falta dos o tres anys per eliminar certs tatuatges complexos, arribant fàcilment a les 20 sessions. A vegades és necessària la combinació del Q-Switched amb altres làsers. Treure tatuatges és un procés llarg.

Normalment es realitza una sessió cada dos mesos. Si es realitzen en un període més curt, els efectes secundaris augmenten, i no té una eficàcia. A intervals majors de sessions, augmenta la seva eficàcia. Hi ha d'haver un compromís mutu entre pacient i dermatòleg d'arribar fins al final de les sessions necessàries.

Tattoo_sofisticat__Iker_Cuellar

Un tatuatge de mida petita i de color blau o negre pot costar uns 100 euros per sessió, i d'aquí ens podem anar a preus molt elevats, depenent de la grandària o dels colors. La tecnologia làser de qualitat és costosa, especialment els làsers Q-Switched. Solen disposar de quatre longituds d'ona per poder treballar així molt millor els diferents colors. Són aparells sofisticats, i el seu manteniment és de cost elevat.

Eliminar un tatuatge mitjançant làser no deixa cap mena de marca la pell, sempre que es protegeixi del sol i s'apliquin les cremes protectores i regeneradores que aconselli l'especialista.

abans_i_desprs_del_tatuatge__BONA___Iker

Què et sembla aquest nou tractament?

Creus que permet fer-te un tatuatge, perquè et dóna més garanties d'eliminar-lo?

I tu, què en penses?

Iker Cuellar. Ull Crític

 
Secured by Siteground Web Hosting