Logo_DEFINITIU_ull_critic


La millor dona en motos, futur podi al Dakar?

El mite Kleinschmidt

La primera dona capaç de guanyar una etapa del Dakar va ser l’alemanya Jutta Kleinschmidt, que l’any 1997 va guanyar la novena jornada del ral·li entre les localitats d’Agadez i Oclan a l’Àfrica, amb un cotxe de l’escuderia Schlesser.

jutta_kleinschmidt_amb_el_Dakar_a_les_mans__Ainhoa_Charles

Aquell any Kleinschmidt va guanyar una etapa més i va acabar el ral·li cinquena. Quatre anys més tard, l’any 2001, va guanyar el ral·li sobre quatre rodes.

El mite Laia Sanz

“Les motos no tenen res a veure amb els cotxes”, explica Isidre Esteve, el gran pilot català, que després de competir en moto va fer el salt a les quatre rodes. “Les pilots de motos han de ser atletes i el físic hi té molt a veure. Amb això no vull dir que la Laia no pugui guanyar una etapa, esclar que pot! Un Dakar ja és més complicat”, indica.

“La Laia ja guanya el Dakar fent el que fa", comenta Esteve. "Sóc un amant de la tècnica en la conducció i quan la veig m’encanta. Ha heretat moltes coses del trial”, explica el pilot, que reconeix que si la de Corbera forma part dels deu primers de la general és “pels seus mèrits, no per l’eliminació d’altres pilots”.

I és que en el Dakar, sempre hi ha abandonaments. “Ella és competitiva en cada etapa, i això és el que li cal per ser al davant”.

Tot i que Laia Sanz reconeix que cada vegada li costa més millorar, no deixa de sorprendre. “El més important és com se sent ella, quin és el seu següent repte”. Ara per ara el repte és acabar el Dakar com més amunt a la general millor. “Ho aconseguirà si no té cap problema mecànic o cap caiguda. Tot el que depèn d’ella està controlat”, conclou Esteve, que hi confia plenament.

Setmanes després, la predicció d'Isidre Esteve no solament s'acompleix, sinó que Laia Sanz la millora: és la primera noia pilot que aconsegueix una vuitena posició en la classificació general de motos del Dakar, ho aconsegueix amb un temps de 1:54.37; quan va acabar l’etapa a 43:20 de Rodrigues.

Laia_Sanz_magnfic_Dakar_2015__Ainhoa_Charles

La pilot de Corbera de Llobregat és vuitena a la general absoluta, a menys de dues hores del líder.

Al final, el guanyador del Dakar en motos ha estat Marc Coma, que amb el d'enguany, ja en té cinc, i s'ha convertit en un dels millors pilots de tots els temps!


Marc_Coma__guanyador_del_Dakar__Ainhoa_Charles

Finalment, la Laia Sanz, ha perdut una posició i ha acabat novena en la classificació general de motos: un èxit absolut, mai assolit per cap més dona en motos, la qual cosa l'ha convertit en la millor pilot de tots els temps en la categoria de motos. El mite Laia Sanz continua!

Què en penses de l'evolució de la Laia Sanz?

Laia Sanz mereix pujar al podi absolut del Dakar en motos?

I tu, què en penses?

Ainhoa Charles. Ull Crític

 
Secured by Siteground Web Hosting