Logo_DEFINITIU_ull_critic
ELS CABLES DE COURE ESTAN DE MODA

Últimament, s'han produït una sèrie de casos de robatori que tenen en comú la subtracció dels cables de coure de les vies de l'AVE, en les darrers dies s'han arribat a robar més de 500 metres.

Cables_coure_Jordi_Colell__BONA
Agents de la Policia de la Generalitat, van detenir el proppassat diumenge dia 1 de febrer, un home de 49 anys d'edat, veí de l'Hospitalet del Llobregat i de nacionalitat romanesa, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força.

Prop de les 12 de la nit, quan els vigilants de seguretat de l'ADIF van alertar que s'estava produint un robatori de cablejat de la instal·lació ferroviària, en un tram de la línia dins del terme municipal de Tarrés (Les Garrigues).

Concretament, els vigilants van descobrir un forat en la tanca de protecció d'un tram de l'AVE que circula paral·lel a l'autopista AP-2.
LAVA_passant_per
Tot seguit, van localitzar rotlles de cable preparats per emportar, així com diferents restes de funda de cable. A pocs metres, també van localitzar un home que s'havia amagat al detectar la presència dels vigilants.

Poc després, va arribar una dotació policial que va constatar que aquest home duia una bossa amb divers material utilitzat per sostreure cablejat, com un arc de serra, cúters i fulles de recanvi. Per aquest motiu, se'l va detenir com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força.

Mosso_desquadra_amb_els_cables_confiscat__Jordi_Colell__BONA
En el lloc de la seva detenció es va recuperar 17 rotlles de cable pelat, així com 7 rotlles més de cable sense pelar, entre altre material. El cable intervingut superava els 500 metres de fil.
Tot apunta que el detingut, en el moment de ser descobert, estava esperant que arribés al lloc algun vehicle per recollir el material sostret.
El detingut passarà, properament, a disposició judicial en els jutjats de guàrdia de Lleida.
Per què s'interessen tant per aquest tipus de cable?

Creus que el coure és car?
I tu, què en penses?
Jordi Colell. Ull Crític.

Darrera actualització (diumenge, 8 de febrer de 2015 23:52)

 
Secured by Siteground Web Hosting