Logo_DEFINITIU_ull_critic

4 DE FEBRER DEL 2015: NEU AL MONTSUAR!


Tothom, aquest matí, ben d'hora ben d'hora, s'ha sorprès davant la magnífica nevada que ens ha obert els ulls de bat a bat:

_ mare, vine, corre...!

_ està nevant, visca! avui no hi ha institut!

El pàrquing del Montsuar era un espectacle: molt pocs cotxes, cap autocar, molta neu i alguns pocs alumnes, un paisatge irreconeixible a les 8 i 10 minuts del matí.

El_prquing_una_pista_de_patinatge

La música ja ens convidava a les classes, però les aules estaven ben buides, només hi havia uns cinc alumnes de 2n d'ESO en una aula, i ningú més!

Després, han anat arribant alguns cotxes amb alumnes els pares dels quals preguntaven si hi havia classe o no, davant el panorama i veient que continuava nevant amb insistència, tots giraven cua amb un "fins demà!"

Arribant_i_marxant

L'ultim autocar amb alumnes ens n'ha deixat una quinzena, aproximadament, i aquests davant les expectatives, també han decidit esperar el proper autocar per tornar a casa, o bé trucar a casa perquè els pugessin a buscar.

Trucant_a_casa_hi_ha_massa_neu

Mentrestant, la gran majoria d'aquesta minoria s'ha decidit per jugar amb la neu, fer reportatges fotogràfics -alguns potser serà la primera i última vegada que tindran la sort de veure el Montsuar nevat!-, o bé xerrar tot esperant el bus!

Jugant_amb_la_neu

Cap a tres quarts de nou del matí, només hi havia al Montsuar els cinc alumnes inicials, la resta ja era tota a casa!-, uns 13 professors, els dos conserges i una secretària, i continuava nevant.

El color blanc ha anat agafant consistència, i els patis abandonats per l'alumnat han esdevingut paisatges fantasmagòrics, plens de textures immarcibles, sempre capa de neu verge sobre capa de neu verge...

Ning_als_patis_nevant_fort

...i el Montsuar s'ha convertit en un gegant colossal de neu, amb colors irisats, on el blanc que fereix impregna cada racó de l'espai disponible.

El_gegant_gelat

La_xarxa_de_neu_i_gel

Fragments_de_larmament_per_a_la_lluita_de_neu

I posats així, una part del professorat decidexi donar un tomb a veure com està la situació, si neva encara o no, quants alumnes s'han quedat -estan ajudant al Toni Àgreda i al Ramon Llanes a pujar el material del festival del DENIP a l'aula de música!, i davant el magnífic i enlluernador paisatge montsuarí nevat, no poden estar-se de reconvertir-se en infants i ja comencen una batalla de neu, és que són com la canalla...

Els_profes_fent_de_nens

Són dos quarts de deu del matí i continua nevant, i ara ja sabem que tothom anirà marxant cap a casa, alumnat, professorat, només restarà un petit grup de vigilància i atenció al poquíssim alumnat que s'ha quedat a l'institut, tot preveient que a poc a poc deixi de nevar i, sobretot, que les temperatures pugin una mica, sinó el gel es pot convertir en un enemic temible!

Nevant_i_noms_ammb_una_aula_oberta

Preveient que la immensa majoria de l'alumnat encara deu dormir, o bé ja esteu esmorzant plàcidament davant la tele o l'ordinador, potser, fins i tot, n'hi ha que ja esteu jugant amb la neu amb els amics i amigues, la secció d'actualitat de l'Ull Crític no us ha volgut deixar sense unes imatges expectaculars, novíssimes, mai vistes d'un Montsuar nívid i gèlid, ple de bellesa, silenci i pau...

Els_arbres_del_Martnez_engalanats_de_blanc

La_bellesa_del_blanc

Inici_de_la_passarella_immaculat_de_neu

Penetrant_en_la_nvia_virginitat_del_peti

Tothom ho sap i és profecia, "any de neu, any de bé de Déu", desitgem que aquesta es compleixi i que cadascú de nosaltres, professorat, alumnat, personal no docent, mares i pares esdevinguem millors a partir de demà mateix, que així sigui!

Secció d'actualitat de l'Ull Crític.


Darrera actualització (divendres, 6 de febrer de 2015 20:13)

 
Secured by Siteground Web Hosting