Logo_DEFINITIU_ull_critic

El ministre de Sanitat irlandès declara que és homosexual

 

El ministre irlandès de Sanitat, Leo Varadkar, s’ha convertit avui en el primer membre del Govern de Dublín que es declara homosexual.

En una entrevista a la cadena pública RTÉ Radio 1,Varadkar, de 36 anys, s’ha decidit a parlar obertament sobre la seva sexualitat davant el referèndum sobre el matrimoni entre persones del mateix sexe que se celebrarà a Irlanda al maig.

El polític de la formació conservadora Fini Gael, que governa Irlanda en coalició amb els laboristes, va afirmar que vol ser "honest amb la gent" abans de prendre les "decisions que caldrà prendre" en un futur proper.

Article_homosexuals__Montse_Montas

"Sóc gai. No és un secret, encara que no és alguna cosa que tothom hauria de saber necessàriament. Mai havia parlat en públic sobre això", va sostenir el ministre.

"Vull que la gent sàpiga que qualsevol decisió que prengui, en qualsevol assumpte, la prendré pensant en el que crec que és l'interès públic i la meva pròpia consciència. No permetré que les meves circumstàncies o la meva pròpia orientació sexual dictin les meves decisions", va afirmar.

Irlanda reconeix des de juliol de 2010 les s civils entre homosexuals, que compten amb empara legal en qüestions com a drets de successió, propietat immobiliària, pensions i impostos.

Segons una enquesta publicada pel diari "Irish Estafis" al desembre, el 71 % dels electors irlandesos pensa votar a favor de legalitzar el matrimoni homosexual en el plebiscit de maig.

El ministre irlandès d'Afers exteriors, Charlie Flanagan, va indicar després de l'anunci del seu company al Govern que sent un "enorme respecte" pel seu company de partit.

Ministre_de_sanitat_islands___Montse_Montas
"L'única preocupació que tinc és que la gent no em vegi igual o em tracti diferent a partir d'ara. Espero que no, sóc la mateixa persona. Per a mi no és una gran diferència, espero que tampoc ho sigui pels altres", va dir Varadkar.

Ell no és l’únic polític que es declara homosexual en públic, aquí et deixem uns quants exemples de polítics prou destacats en el món que han declarat obertament la seva inclinació sexual:

 

1r) Carlos Bruce, congressista del Perú.

 filecdn_1__Homosexualitat_i_2__Montse_Montas

El parlamentari Carlos Bruce va admetre públicament que és homosexual i que està orgullós de ser-ho, en ple debat per la unió civil entre persones del mateix sexe, que ha provocat un irat rebuig del sector conservador de la societat.

 

2n) Johanna Sigurdardottir, primera ministra d'Islàndia.

filecdn_2_Homosexualitat_i_3__Montse_Montas 

La primera ministra d'Islàndia es va convertir en la primera dona obertament lesbiana de la història que arribava a la presidència d'un país.

 

3r) Klaus Wowereit, alcalde de Berlín.

 filecdn_3__Homosexualitat_i_4__Montse_Montas

Klaus Wowereit és un dels membres més destacats del Partit Socialdemòcrata d'Alemanya, l'SPD, és alcalde de Berlín des del 2001, any en què també va reconèixer la seva homosexualitat. Klaus va sortir de l'armari dient “Ich bin schwul, und dónes ist auch gut so”, el que traduït al català vol dir “sóc gai, i està bé que sigui així”'

4t) Bertrand Delanoë, alcalde de París

filecdn_4_Homosexualitat_i_5__Montse_Montas 

Bertrand Delanoë és sens dubte un dels polítics gais més coneguts de tot Europa, qui va donar a conèixer la seva homosexualitat a la fi de la dècada dels 90 durant una entrevista televisada.

 

5è) Annise Parker, alcaldessa de Houston

filecdn_5_Homosexualitat_i_6__Montse_Montas

Parker va lluitar durament per ser alcaldessa de Houston, resistint els atacs de la dreta de l'Estat, que l'acusaven i la dilapidaven per la seva orientació sexual. Tot i això, i malgrat aquests atacs, la nova alcaldessa va tractar de desvincular la seva orientació sexual de la pugna electoral, afirmant que pensava governar Houston no perquè fos lesbiana, sinó perquè era una administradora eficient, una dona amb determinació i experiència.

Què penses del fet que es declaressin homosexuals en públic?

Creus que aquest fet ha de ser notícia?

No tenim tothom dret a ser allò que vulguem?

I tu, què en penses?

Montse Montañés. Ull Crític.

 

 

 
Secured by Siteground Web Hosting