A començaments d'abril, vam rebre una carta del senyor Jaume, que és un veí de l'institut. És propietari, des de fa molts anys, d'un terreny que es troba a tocar del centre.

 

D'un temps cap aquí, el té erm i, a poc a a poc, s'hi ha fet un herbassar, amb brossa i amb un evident perill que algun dia no s'hi posi foc.

 

Com que és un home savi, pagès de la partida i coneixedor dels costums de la bona gent que hi viuen, s'ha proposat que no es podia esperar més i que calia donar una solució a l'esmentat terreny.

 

Com dèiem al començament, ens ha enviat una carta per trobar solucions que el satisfessin i ha demanat consell. Els i les de 1r d'ESO, valents i intrèpids com són, no s'hi han pensat gens i s'han posat a treballar a fons.

 

El resultat ha estat un debat amb la presència del senyor Jaume. No us el perdeu.

 

A continuació us transcrivim la seva carta i, al davall, els vídeos dels tres debats que van sorgir de la feina engrescada de la gent de 1r d'ESO.

 

Passeu-vos-ho bé.


_________________________________________________________________

Hola nenes i nens!


Em dic Jaume, sóc un pagès de l’horta de Lleida.  Ara us explicaré el problema que tinc a veure si em podeu ajudar.

 

Tinc un terreny al costat de la carretera Nacional 230 (Lleida-Vielha), aquest llinda al NW amb l’ Institut Manuel de Montsuar, a l’ W amb ILERFLOR, (empresa de venda de plantes per a  floristeries), a l’ E amb la carretera N-230 , ara per ara, l’ Ajuntament de Lleida me’l vol expropiar (aquesta expropiació estaria ben pagada) perquè hi vol fer un aparcament de cotxes, bicicletes, motos i una petita zona enjardinada.

 

Ahir em va venir a veure un promotor immobiliari i em va oferir força diners (molts) pel terreny. Diu que hi vol fer un bloc de pisos amb piscina i jardí.

 

Avui al matí, han vingut una colla d’ecologistes que s’han assabentat que l’Ajuntament hi  vol fer una zona enjardinada amb aparcament i m’han dit que ho negociï, per tal que a l’aparcament solament hi aparquin bicicletes (per allò del canvi climàtic i la contaminació).

El meu nét, que per millorar el seu anglès ha estat vivint dos mesos a Manchester amb una família de jubilats, m’ha explicat que li havien preguntat si sabia d’algun terreny a Catalunya per comprar i poder-se fer una caseta i cultivar un hort.

 

El meu cunyat és periodista, encara no li he comentat res, penso que primer m’he de decidir; què vull fer?. No sé si anar a un advocat per fer pressió a l’Ajuntament perquè no m’expropiïn el terreny i així poder-lo vendre al promotor i guanyar molts diners. O  bé, quedar-me’l jo i fer un aparcament privat... O regalar-lo als alumnes i professors del Montsuar per tal que puguin aparcar allí, ja que al seu aparcament no els hi caben tots els cotxes. Total els diners quan em mori no me’ls enduré... Ells em recordarien sempre... Tanmateix, jo tampoc vull contribuir al canvi climàtic, ja en tenim prou de contaminació... D’altra banda, penso que un bloc de pisos a l’horta de Lleida, trencaria l’ harmonia del paisatge, no hi faria bonic...

 

Com veieu, no sé què fer. Per què no m’ajudeu a prendre una decisió?


Que sigui el més encertada possible, tenint en compte tots els valors que us exposo i els dubtes que tinc.


Una abraçada per a tots i totes


Jaume

__________________________________________________________________


DEBAT DE 1r d'ESO - A

Dim lights Embed Embed this video on your site

DEBAT DE 1r d'ESO - B

Dim lights Embed Embed this video on your site

DEBAT DE 1r d'ESO - C

Dim lights Embed Embed this video on your siteDarrera actualització (divendres, 13 de juliol de 2012 15:33)

 
Secured by Siteground Web Hosting